Nadenken over je loopbaan? Ach, je werk lijkt vaak zo vanzelfsprekend. Zo was het in ieder geval voor mij, toen ik jaren als directiesecretaresse/officemanager werkte. Maar een auto-ongeluk maakte in één klap een eind aan die vanzelfsprekendheid, zelfs binnen mijn privéleven. Pas tóen ging ik nadenken over mijn loopbaan…

 

Wat ik je breng: vitaliteit en harmonie

Mijn naam is Monique Sturre en ik begeleid al vele jaren mensen in de profit- en non-profit. Als vitaliteitscoach en ervaringsdeskundige breng ik mensen weer in harmonie met zichzelf en hun omgeving. Dat merk je als werkgever op de werkvloer. En dat merk je als medewerker zélf, thuis en op je werk. Al meer dan honderd mensen coachte ik met trajecten rondom loopbaan en vitaliteit.

 

Mijn kennis, ervaring & gecontroleerde kwaliteit

§  opgenomen in het beroepsregister van de Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals

§  opleiding WIA in de praktijk - OSR juridische opleidingen

§  opleiding Rouw en verlies - Hogeschool Windesheim

§  opleiding Vitaliteitscoach - Chivo

§  Post-hbo leergang Loopbaan- en talentcoaching - Hogeschool Windesheim

§  Certificering Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) - Thomas International

 

Wat mij zo sterk maakt

Een paar jaar na mijn auto-ongeluk in 2004 startte er een re-integratietraject voor mij. Zo ging ik werk doen waarvan ik nooit dacht dat ik het zou kunnen. En zo zette ik kwaliteiten in die ik van mezelf nog niet kende. Dat bracht me in 2011 bij de loopbaanbemiddeling. Daar voelde ik een enorme klik met cliënten. Waarom? Vooral door mijn overtuiging dat iedereen toegevoegde waarde kan leveren, wat er ook aan de hand is.

 

Rode draad: lichaamssignaal als taal

Eén ding hinderde mij sinds het ongeluk in mijn werk: pijn. Tenminste, mijn brein gaf steeds het signaal: pijn. Het was het begin van veel problemen. Ik rolde van de ene gezondheidsklacht in de andere. En van de ene ziekte naar de andere.

 

Na bijna 10 jaar ontdekte ik ‘de taal achter mijn lichaamssignaal’. Want … het pijnsignaal klopte eigenlijk niet. Soms had het ergernis moeten zijn. Of vermoeidheid. Toen ik de taal eenmaal begreep, was daar ook de sleutel naar een gezonder, pijnvrij leven.

 

Invloed van lichaam én geest

De taal van het signaal leerde ik uiteindelijk bij psychosomatische therapie. Deze therapie kijkt naar de oorzaken en de factoren die de problemen in stand houden. Daarbij ziet de therapie lichaam en geest niet als twee werelden, maar als één geheel; een geheel dat elkaar over en weer beïnvloedt. En dat dus onder meer zorgt voor (gebrek aan) vitaliteit.

 

Ik besefte dat ik de regie over mijn leven en vitaliteit was kwijtgeraakt. En dát bleek ook bij sommige van mijn cliënten! Wat een openbaring. Daarom verdiepte ik me hierin verder. Zo lukte het te leren wat er nodig is om lekker in je vel zitten en genoeg energie te hebben om te doen wat je zelf wilt. In kleine stappen kreeg ik de regie terug en ben ik mijn eigen spoor gaan volgen. Dat hielp me sindsdien ook latere tegenslagen overwinnen, zoals ziekte en sterfgevallen in privésfeer.

 

Eigen boek

Over mijn zoektocht langs onbegrepen klachten en vooral naar de oplossing verscheen in 2014 een boek: Alle therapeuten gehad. Het boek helpt patiënten en hulpverleners. Inmiddels is het bijna uitverkocht.

 

Eigen praktijk

Sinds 2014 ben ik vrij van gezondheidsklachten. De weg daarnaartoe vormde mijn prikkel om vanaf 2016 anderen te gaan helpen vanuit een eigen praktijk: CarrièreVita. Daarom ben ik nu loopbaanspecialist op het gebied van re-integratie en vitaliteit én ervaringsdeskundige. Hier zet ik mijn levenservaring en gevolgde opleidingen en trainingen in.

 

Samenwerkingen

WerkSaam Twente

Dé partner voor werkgevers die willen investeren in hun medewerkers.

In WerkSaam Twente bundel ik met drie collega-loopbaanprofessionals onze krachten. Dit biedt ruimte voor gezamenlijke initiatieven en aanpak van grotere projecten.

Vitalmindz

idPlein

Value9

 

Ieder mens is anders

Omdat de beleving van iedereen anders is, leerde ik hoe ik daar het beste op in kan spelen. Maatwerk dus. Herken jij onderdelen uit mijn verhaal? Of zie je als werkgever onderdelen hiervan terug bij een medewerker? Dan ondersteun ik graag. 

 

 

 

Loopbaan

 

CarrièreVita

loopbaanbegeleiding en vitaliteitscoaching

sinds 2016

 

 

 

Mens & Zo

loopbaanadviseur

2011-2015

Nederlandse Starters Unie

accountmanager

2010-2011

Vitae

interim professional management & office support

2007-2010

OAD Groep

directiesecretaresse

2004-2007

Randstad Nederland

gedetacheerd directiesecretaresse

2001-2004

Tebodin

projectassistent

1999-2001

Holec laagspanning

projectassistent

1998

Randstad Nederland

gedetacheerd secretaresse

1994-1997

 

 

Monique Sturre is opgenomen in het beroepsregister van de Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals

 

opleiding

WIA in de praktijk (OSR juridische opleidingen)

Rouw en verlies (Hogeschool Windesheim)

Vitaliteitscoach (Chivo)

Post-hbo leergang Loopbaan- en talentcoaching (Hogeschool Windesheim)

Certificering Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) (Thomas International)

Basis loopbaancoach (LOI)

Mentortraining jongeren

Startend trainer

Effectief communiceren & coördinerend leidinggeven

Notuleren op de laptop

Bedrijfscorrespondentie voor senior secretaresses

Time management

Bedrijfsleider

Management assistent

Office management

Agrarische economie (propedeuse)

VWO

 

 

vrije tijd…

 

foto: Je Leukste Foto 

 

 

 

 

carrierevita@xs4all.nl

 

 

laatst gewijzigd op 25 september 2022